Recomand ca si magazin de cumparat materiale Leroy Merlin – aveti aici link catre pagina cu Accesorii Plase Tantari.
Au cele mai mici preturi, gasiti un magazin prin toate orasele mari si au stocuri tot timpul.
Ce materiale aveti nevoie
– Profil plasa tantari, aluminiu – exista de 1m 1.5m 2m – le veti alege in functie de marimea geamului, dupa ce masurati
– Garnitura plasa tantari, cauciuc – veti alege lungimea dupa ce calculati cata va trebuie, in general este necesar cam de 4m la un geam
– Set accesorii plasa tantari, pentru fereastra : 4 coluturi de plastic, 2 balamale, 2 cleme inchis geam + suruburi – 1 set per geam
– Plasa tantari, fibra de sticla – alegeti dimensiunea in functie de marimea geamului si/sau eventual cate plase faceti odata
– Rola garnitura plasa tantari, plastic – foarte importanta, nu incercati cu alte instrumente ca sa chinuiti degeaba si riscati sa si rupeti plasa, costa in jur de 10 ron.
Pret total o plasa realizata singur pentru un geam de 100cm x 65 cm aproximativ 50 ron.
Pretul va varia in functie de marimea geamului si cate plase faceti odata – poate fi mai ieftin sa cumperi materiale la dimensiuni mai mari.
Inainte de a merge la cumparaturi
Masuram geamul termopan.
Masurati intre liniile rosii pe partea exterioara. Puteti observa in imagine, marcat cu albastru ca profilul de jos al plasei a fost taiat un pic mai lung decat linia rosie, si nu arata estetic.
Masurati la fel si pe inaltime.
Apoi va faceti un calcul ce lungimi de profile sa cumparati. Spre ex. inaltimea a fost de 90cm deci o bara de 2m este ok pentru cele 2 laterale inalte, si 65 latimea deci o bucata de 1.5m acopera cele 2 bucati de jos si sus. In functie de lungimea geamului va trebui sa vedeti cum le combinati. O bucata de profil de 2m este mai lunga ca 2 de 1m si oricum va fi nevoie de o taietura in ambele cazuri.
In caz ca nu va incape in masina, sau nu aveti cum sa transportati profilul lung de 2m puteti cumpara 2 de 1m, diferenta de pret nu este foarte mare.
Pasi de urmat pentru asamblarea plasei
1. Taiem profilele de aluminiu la dimensiunile masurate – se poate fie manual cu o panza de bomfaier, sau cu fierastrau pendular si o lama de aluminiu, otel.
2. Folosim cele 4 colturi sa facem cadrul. Incepeti introducand coltul in profil cat intra, incercati sa il bagati cat mai drept, apoi fie folositi un ciocan sau puneti coltul jos si va lasati cu greutatea pe profil – cu grija si incet sa nu le rupeti.
3. Fixam balamalele pe cadru si apoi pe exteriorul termopanului.
Atentie la care parte din balama o fixati pe cadrul plasei. Cea goala pe interior, pentru ca plasa va sta cu greutatea pe cealalta piese, care se va fixa pe cadrul geamului termopan.
4. Fixati si piesa de inchidere, puteti folosi una pe centru sau 2 pe pozitii similare cu balamalele.
Acum, inainte sa montam plasa, dupa ce ati montat balamalele si piesele de inchidere, scoate plasa pe geam afara, si marcati cu un marker punctele in care sa fixati balamalele exterioare si piesele de inchidere.
Daca montati plasa, nu veti mai putea marca punctele din interior, doar pe exterior. Daca sunteti la parter nu ar fi o problema, dar la etaj este greu.
5. Asezam plasa pe cadru si o fixam cu garnitura cu ajutorul rolei, apoi cu un cutter taiati excesul de plasa.
6. Montam plasa